Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Uw pensioen

Jarenlang maakte niemand zich druk over pensioenzekerheid, maar dat beeld is sterk gekanteld. Hoe is úw financiële situatie als u stopt met werken? Bouwt u voldoende pensioen op bij uw werkgever of moet u zorgen voor aanvullende inkomsten?

Of uw pensioeninkomsten voldoende zijn, hangt af van de vraag hoe u uw pensioenperiode in wilt vullen. Die vraag vormt daarom het uitgangspunt voor ons adviesgesprek. Hoe kunt u uw pensioenwensen realiseren? Omdat uw pensioen samenhangt met uw hypotheek, uw vermogen en uw inkomen, betrekken wij uw totale financiën bij ons pensioenadvies. Hoe eerder u het pensioengesprek aangaat, hoe groter uw mogelijkheden zijn om uw toekomstige inkomen veilig te stellen.

Ook als u eerder wilt stoppen met werken of wilt kiezen voor een kortere werkweek, adviseren wij u over de maatregelen waarmee u dat financieel mogelijk maakt.

Bewezen vakbekwaam

Hoeijmakers Groep is het enige advieskantoor in de regio dat RPA-geregistreerd (Registerpensioenadviseur) is. Alleen advieskantoren die op het gebied van pensioenadvies bewezen hebben in gedrag en vakbekwaamheid ver boven de wettelijke eisen uit te stijgen, komen in dit register.

U vertrouwt erop dat u voldoende pensioen opbouwt om daar later goed van te kunnen leven. Maar is daarmee ook de financiële zekerheid van uw partner gewaarborgd? Uw partner kan uw ouderdomspensioen niet erven. Hoe staat hij of zij er financieel voor als u overlijdt?

Als uw partner nog geen AOW-uitkering heeft, kan zij of hij in aanmerking komen voor een uitkering van de overheid (Anw-uitkering). Hier zijn echter strikte voorwaarden aan verbonden. Zo moet uw partner zorgdragen voor een kind jonger dan 18 jaar óf voor meer dan 45% arbeidsongeschikt zijn. Ook mag het inkomen niet te hoog zijn.

Misschien bevat de pensioenregeling van uw werkgever een partnerpensioen? Wij lichten die dan graag door en gaan na of het partnerpensioen voldoende te bieden heeft. Zorg er tijdig voor dat uw nabestaanden goed verzorgd achterblijven als u onverhoopt komt te overlijden. Wij denken met u mee over oplossingen, bijvoorbeeld een ANW-gatverzekering of overlijdensrisicoverzekering.

Met een lijfrenteverzekering zorgt u voor meer inkomenszekerheid in de pensioenperiode. U betaalt een maandelijkse premie of stort een bedrag in een keer. De inleg wordt desgewenst belegd en zo bouwt u kapitaal op. Vaak is de inleg aftrekbaar, wij gaan na of dat ook in uw situatie zo is. Over het opgebouwde vermogen hoeft u geen belasting te betalen. Over de uitkeringen wel.

Aan het eind van de looptijd wordt het opgebouwde lijfrentekapitaal omgezet in periodieke uitkeringen. U kiest zelf hoe lang u uitkeringen ontvangt, eventueel tot uw overlijden. Een nadeel van een lijfrente is dat uw nabestaanden het kapitaal of de uitkeringen niet kunnen erven. Maar om te voorkomen dat zij met lege handen komen te staan, kunt u het risico van overlijden wel verzekeren.

Extra pensioen opbouwen kunt u ook met een bankspaarregeling. Net als bij een lijfrente bouwt u eerst kapitaal op, meestal op basis van een vaste rente. Aan het eind van de looptijd wordt het opgebouwde kapitaal omgezet in periodieke uitkeringen, die minimaal 20 jaar lopen. Uw inleg mag u onder voorwaarden aftrekken van de belasting. Het opgebouwde vermogen zelf wordt niet belast, maar uw uitkeringen wel.

Banksparen kent een paar voordelen die een lijfrente niet heeft. Zo valt de bankspaarrekening onder het depositogarantiestelsel, lijfrente niet. En bij banksparen hebben uw nabestaanden automatisch recht op het bedrag op uw bankspaarrekening als u overlijdt. Ook zijn de kosten bij banksparen meestal lager dan bij een lijfrenteverzekering.

Een nadeel van banksparen is dat de uitkeringen gekoppeld zijn aan het spaartegoed. Als het tegoed op is, stoppen de uitkeringen.

Uw pensioendatum komt in zicht en u heeft misschien al volop plannen gemaakt voor uw pensioenperiode. Maar hoe zien uw pensioeninkomsten er eigenlijk uit? AOW, werkgeverspensioen, lijfrenteverzekering en spaar- en beleggingsopbrengsten vormen de basis van uw financiën.

Wij brengen uw pensioensituatie in kaart en bespreken met u hoe u ervoor zorgt dat uw inkomsten passen bij uw wensen. Wilt u reizen maken, uw hypotheek aflossen of heeft u kinderen die financieel afhankelijk van u zijn? Of wilt u latere zorgkosten kunnen betalen en uw huis straks toekomstbestendig maken? Uw wensen bepalen of het bijvoorbeeld handig is om uw lijfrente al direct om te zetten in periodieke uitkeringen en op welk moment u uw vermogen aanspreekt. Wij adviseren u en maken samen met u een mooi pensioenplan.

 

Uw adviseurs

Team Rina Boll Hoeijmakers Groep

Rina Boll

Adviseur Binnendienst
077 - 358 67 18
Stuur Rina een bericht

Team Marleen Claessens Hoeijmakers Groep

Marleen Claessens

Adviseur Binnendienst
077 - 473 81 51
Stuur Marleen een bericht

Team Dave Snellen Hoeijmakers Groep

Dave Snellen

Adviseur Binnendienst 
077 - 358 67 27
Stuur Dave een bericht

Team Ron Haenraets Hoeijmakers Groep

Ron Haenraets

Adviseur Binnendienst
077 - 358 67 14
Stuur Ron een bericht

Team Wendy Peeters Hoeijmakers Groep

Wendy Peeters

Adviseur Binnendienst
077 - 720 17 67
Stuur Wendy een bericht

Maak uw keuze

Direct doen