Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Uw gezondheid

In de laatste maanden van het jaar kunt u weer overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Misschien vindt u het lastig en tijdrovend om zelf het aanbod van al die verzekeraars te vergelijken. Laat dat dan gerust aan ons over. Wij inventariseren uw wensen en helpen u de zorgverzekering te kiezen die daar het beste op aansluit.

Misschien maakt u zich op dit moment geen zorgen over uw gezondheid. Maar dat kan veranderen. Stel dat u arbeidsongeschikt raakt en te maken krijgt met een inkomensterugval. Wat kunt u regelen om in dat geval toch in uw vertrouwde omgeving te blijven wonen? En als u ouder wordt, wilt u de zekerheid dat u de zorg kunt krijgen die u wenst. Door tijdig de juiste maatregelen te treffen, maakt u dat financieel mogelijk.

Iedereen in Nederland moet zich voor zorg verzekeren. De basiszorgverzekering vergoedt de belangrijkste medische kosten. Wilt u een uitgebreidere dekking, bijvoorbeeld voor fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen en de tandarts? Sluit dan een aanvullende zorgverzekering af.

Aan het eind van ieder jaar kunt u overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Zelf vergelijken is niet eenvoudig, want er zijn tientallen basispolissen en honderden aanvullende verzekeringen. Klop daarom bij ons aan voor advies. Wij helpen u een goede keuze te maken.

Een uitvaart in Nederland kost tussen de 6.500 en 11.000 euro. De verwachting is dat deze bedragen verder zullen stijgen. Hoe zorgt u ervoor dat uw nabestaanden zich over de financiering geen zorgen hoeven te maken? U kunt geld apart zetten of een uitvaartverzekering afsluiten.

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen. Uw verzekeraar kan de begrafenis of crematie tot een bepaald bedrag voor u regelen en betalen. Of uw nabestaanden ontvangen een bedrag waarmee zij zelf de uitvaartkosten kunnen betalen. Heeft u al een uitvaartverzekering? Laat ons dan controleren of het verzekerde bedrag hoog genoeg is om alle kosten te kunnen betalen.

Natuurlijk wilt u ervoor zorgen dat uw gezin financieel goed verzorgd achterblijft als u zou overlijden. Met een overlijdensrisicoverzekering ontvangen uw nabestaanden een uitkering waarmee zij het inkomen kunnen aanvullen of de hypotheek kunnen aflossen.

Er zijn verschillende soorten overlijdensrisicoverzekeringen. Zo kunt u kiezen voor een vast bedrag, maar de verzekerde som kan ook gedurende de looptijd afnemen of juist toenemen. Uw keuze hangt af van het inkomens- en vermogensrisico van uw nabestaanden. Een advies is daarom beslist noodzakelijk. Wij adviseren u bovendien over oplossingen om belastingheffing over de uitkering te voorkomen of te beperken.

Wat gebeurt er met uw inkomen als u arbeidsongeschikt wordt? En heeft u dan genoeg om uw vertrouwde levensstijl te kunnen handhaven? Vraag uw werkgever welke regelingen er zijn in het bedrijf waar u werkt. En vraag ons dan om advies over aanvullende voorzieningen.

Als u door ziekte of een aandoening niet meer kunt werken, zal uw werkgever de eerste twee jaar uw loon doorbetalen. Maar daarna komt u in de WIA. Als u volledig of grotendeels arbeidsongeschikt bent, kan uw inkomen sterk dalen. Maar ook een lichte mate van arbeidsongeschiktheid kan negatief uitpakken. Wel zo prettig dat u dan zelf voor aanvullende inkomsten heeft gezorgd.

Arbeidsongeschiktheid betekent vrijwel altijd een inkomensdaling. Maar dat hoeft niet te betekenen dat u uw huis moet verkopen om goedkoper te gaan wonen. Met een woonlastenbeschermer worden uw hypotheeklasten (deels) betaald.

De verzekering wordt meestal afgesloten voor het risico van inkomensachteruitgang door arbeidsongeschiktheid. U heeft veel keuzevrijheid om de verzekering zo in te richten, dat de dekking is afgestemd op uw wensen. Soms is het ook mogelijk een woonlastenbeschermer af te sluiten voor het geval u werkloos wordt.

Sluit u de verzekering af voor uitkeringen bij arbeidsongeschiktheid? Dan mag u de premie aftrekken. Dat is niet het geval bij een verzekering die uitkeert bij werkloosheid.

Een ongeval kan ingrijpende gevolgen hebben voor uw persoonlijke leven, maar ook voor uw financiën. Vanwege invaliditeit moet uw woning of auto misschien worden aangepast. Ook kan uw inkomen dalen doordat u arbeidsongeschikt bent geworden. Of stel dat u overlijdt en uw partner komt er alleen voor te staan.

Met een ongevallenverzekering spreekt u een bedrag af dat bij blijvende invaliditeit of overlijden wordt uitgekeerd, in één keer of in regelmatige periodieken. De ongevallenverzekering moet goed aansluiten op andere financiële regelingen die u zelf getroffen heeft en die uw werkgever u biedt. Laat ons uw situatie analyseren om u daarna te kunnen adviseren.

 

Uw adviseurs

Team Rina Boll Hoeijmakers Groep

Rina Boll

Adviseur Binnendienst
077 - 358 67 18
Stuur Rina een bericht

Team Marleen Claessens Hoeijmakers Groep

Marleen Claessens

Adviseur Binnendienst
077 - 473 81 51
Stuur Marleen een bericht

Team Dave Snellen Hoeijmakers Groep

Dave Snellen

Adviseur Binnendienst 
077 - 358 67 27
Stuur Dave een bericht

Team Ron Haenraets Hoeijmakers Groep

Ron Haenraets

Adviseur Binnendienst
077 - 358 67 14
Stuur Ron een bericht

Team Wendy Peeters Hoeijmakers Groep

Wendy Peeters

Adviseur Binnendienst
077 - 720 17 67
Stuur Wendy een bericht

Maak uw keuze

Direct doen