Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Uw inkomen

U bent als ondernemer zelf verantwoordelijk voor brood op de plank in elke fase van uw leven. Terugvallen op sociale voorzieningen kunt u nauwelijks, dus treft u maatregelen om uw inkomen onder alle omstandigheden op peil te houden. Ook als u arbeidsongeschiktheid bent, een slappe tijd doormaakt of stopt met werken.

Hoe u zorgt voor inkomenszekerheid hangt sterk af van uw persoonlijke omstandigheden en uw financiële mogelijkheden. Advies moet altijd afgestemd zijn op de financiële zekerheden die u al heeft. Bijvoorbeeld een partner met een eigen inkomen, een eigen huis, vermogen uit sparen en beleggen of een eerder opgebouwd pensioen. Heeft u daar genoeg aan als u langdurig met een inkomensdaling te maken krijgt? Met welke aanvullende maatregelen zorgt u voor meer zekerheid?

Als u door arbeidsongeschiktheid niet kunt werken, kunnen uw inkomsten snel teruglopen. Dat risico dekt u af met een arbeidsongeschiktheidsverzekering, waarmee u periodieke uitkeringen ontvangt.

De verzekering is helemaal op maat in te vullen. Zo bepaalt u welk deel van uw inkomen u verzekert en vanaf welke mate van arbeidsongeschiktheid u uitkeringen ontvangt. Ook kunt u een wachttijd kiezen. U draagt dan zelf een deel van het risico, in ruil voor een goedkopere premie.

Hoe u zich het best verzekert, hangt af van de vraag welke financiële zekerheden u nog heeft als u arbeidsongeschikt wordt. Uw partner kan bijvoorbeeld een goed inkomen hebben of u heeft genoeg vermogen om een tijd zelf in uw levensonderhoud te voorzien. Wij adviseren u welke dekking in uw situatie gewenst is.

Hoe staat u er financieel voor als u stopt met werken? Die vraag staat centraal in ons gesprek over uw pensioen. U heeft recht op AOW, maar voor het voortzetten van uw vertrouwde levensstijl heeft u misschien aanvullende inkomsten nodig.

Iedere ondernemer heeft wat betreft zijn pensioen andere financiële mogelijkheden en uitdagingen. Kunt u bijvoorbeeld uw onderneming goed verkopen? Heeft u inkomsten door sparen en beleggen? Is uw hypotheek afgelost als u met pensioen gaat? En heeft u pensioeninkomsten uit een eerdere betrekking in loondienst of een partner die pensioen opbouwt?

Alle persoonlijke en zakelijke aspecten van uw leven nemen wij onder de loep om tot een maatwerkadvies te kunnen komen.

Omdat u als ondernemer schommelende inkomsten heeft en niet kunt terugvallen op sociale voorzieningen, bent u zich meer bewust van financiële zekerheid voor uw gezin. Dat betekent dat u ook nadenkt over wat er gebeurt als u overlijdt.

Met een overlijdensrisicoverzekering zorgt u ervoor dat uw nabestaanden goed verzorgd achterblijven als u onverhoopt komt te overlijden. Zij ontvangen dan een bedrag om het gezinsinkomen aan te vullen of de hypotheek af te lossen. Hoe hoog die uitkering moet zijn en in welke vorm uw nabestaanden die ontvangen, moet goed besproken worden. Wij adviseren u daarover.

Uw overlijden heeft ook gevolgen voor uw bedrijf. In ons adviesgesprek kijken we daar ook naar en bespreken we mogelijke oplossingen voor meer financiële zekerheid.

Uw adviseurs

Michel

Michel aan den Boom

Financieel Adviseur
077 - 358 67 29
Stuur Michel een bericht

 Julian

Julian Corten

Adviseur Zakelijk
077 - 358 67 08
Stuur Julian een bericht

Maak uw keuze

Direct doen