Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Zonder zorgen genieten van uw vakantie

Hebt u de reisverzekering goed geregeld? Dan kunt u onbezorgd op vakantie. Wij helpen u graag om de reisverzekering goed op orde te krijgen. Hieronder een paar tips waar u op moet letten. Vergeten een reisverzekering aan te vragen? Geen probleem. Wij kunnen dit snel voor u regelen. Ook als u uw reisverzekering nog even wilt doorlopen kunt u ons bellen.

Kortlopend of doorlopend
Moet u nou een kortlopende of een doorlopende reisverzekering afsluiten? Wat is voordeliger? Een vraag die wij vaak krijgen. Het antwoord is niet altijd eenvoudig. Het hangt af van de reisverzekering en uw reispatroon. Ruwweg wordt gezegd dat een doorlopende reisverzekering voordeliger is als u meer dan 3 weken per jaar op reis gaat of meerdere korte reizen maakt. Daar vallen ook weekendjes weg in eigen land onder. Een doorlopende reisverzekering geeft meer rust. U hoeft niet steeds bij een korte reis een verzekering af te sluiten.

Europa of wereldwijde dekking
De meeste reisverzekeringen maken onderscheid in de locatie-dekking. Dekking in Euraop is over het algemeen standaard geregeld. Tegen betaling van extra premie is het mogelijk dit aan te passen naar een wereldwijde dekking. Gaat u buiten Europa op vakantie? Vergeet dan niet even te controleren uw reisverzekering de juiste dekking kent. Twijfelt u? Vraag ons om het voor u te controleren.

Welke spullen vallen onder de dekking?
Welke spullen er gedekt zijn verschilt nogal per verzekering. Ook hanteren de meeste verzekeraars een maximale vergoeding voor laptops, camera’s, smartphones en andere bagage. Het is daarom geen overbodige luxe u hierin goed te verdiepen. 

Medische kosten goed verzekeren!
Met een aanvullende zorgverzekering kan het voorkomen dat u niet de volledige medische kosten krijgt vergoedt. Een goed argument om dit te verzekeren via de reisverzekering. Ook zijn dan extra niet-medische kosten bij een ziekenhuisopname in het buitenland, zoals extra reis- en verblijfskosten, verzekerd.

Is een annuleringsverzekering nodig?
Een annuleringsverzekering is niet verplicht, maar wel verstandig. Als u de vakantie onverwachts (deels) moet annuleren, vergoedt deze verzekering de kosten die u al gemaakt hebt. Het gaat dan bijvoorbeeld om hotelkosten en de kosten van de vlucht. Het moet wel gaan om een situatie die u bij het afsluiten van de verzekering niet zag aankomen. Anders worden de kosten waarschijnlijk niet vergoedt.

Wilt u dat wij u helpen? Neem dan gerust contact op met ons. Of laat een bericht achter via de contactpagina.

Maak uw keuze

Direct doen